sâmbătă, 25 decembrie 2010

COLINDE!!!!


 COLINDE ROMANESTI :
A
B
C
D
E
F
I
Î


L

M
N
O
P
S
T
U
V
Z

MERRY CHRISTMAS!!!!!

Zapada ne face pe toti fericiti!Primeste ninsoarea in prag de Craciun,pe fulgi de zapada citeste ce-ti spun:*un fulg sa-ti aduca doar zile senine;*iar altul credinta in ziua de maine;un fulg pentru pace;*un fulg-fericirea;*un fulg pentru vise si-alor implinire.Iti place ninsoarea?In anul ce vine sa-ti ninga cu fulgii trimisi de la mine!


Miros de brad,parfum de flori, Bat in ferestre uratori Clipesc pecer mii de culori, Fiti fericiti de sarbatori, Acum si-n anii urmatori!

CRACIUN FERICIT TUTUROR!!!!

Africa Een Plesierige Kerfees
Albania Gezur Krislinjden
Anglia Merry Christmas
Araba Idah Saidan Wa Sanah Jadidah
Armenia Shenoraavor Nor Dari yev Pari Gaghand
Basca Zorionak eta Urte Berri On
Bohemia Vesele Vanoce
Brazilia Boas Festas e Feliz Ano Novo
Bretona Nedeleg laouen na bloavezh mat
Bulgaria Chestita Koleda
Catalana Bon Nadal i un Bon Any Nou
Chili Feliz Navidad
China (Cantona)Gun Tso Sun Tan'Gung Haw Sun
China (Mandarin) Kung His Hsin Nien bing Chu Shen Tan
Columbia Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo
Coreea Sung Tan Chuk Ha
Corsica Pace e salute
Croatia Sretan Bozic
Danemarca Glaedelig Jul
Eskimo (inupik) Jutdlime pivdluarit ukiortame pivdluaritlo
Spania Feliz Navidad
Esperanto Gajan Kristnaskon
Estonia Roomsaid Joulu Puhi
Finlanda Iloista Joulua
Franta Joyeux Noël
Germania Froehliche Weihnachten
Grecia Kala Christouyenna
Olanda Vrolijk Kerstfeest ou Zalige Kerst
Hawaii Mele Kalikimaka
Israel Mo'adim Lesimkha. Chena tova
India Shub Naya Baras
Ungaria Kellemes karacsonyi unnepeket
Indonezia Selamat Hari Natal
Italia Buone Feste Natalizie
Irlanda Nodlaig mhaith chugnat
Japonia Shinnen omedeto. Kurisumasu Omedeto
Latina Natale hilare et Annum Faustum
Letonia Priecigus Ziemassvetkus
Lituania Linksmu Kaledu
Maori Meri Kirihimete
Norvegia Gledelig Jul
Polonia Wesolych Swiat
Portugalia Boas Festas
Rusia Pozdrevlyayu s prazdnikom Rozhdestva is Novim Godom
Serbia Hristos se rodi
Slovacia Sretan Bozic
Suedia God Jul
Cehia Prejeme Vam Vesele Vanoce a stastny Novy Rok
Tara Galilor (Wales) Nadolig Llawen
Turcia Noeliniz Ve Yeni Yiliniz Kutlu Olsun
Ucraina Srozhdestvom Kristovym
Vietnam Chung Mung Giang Sinh

joi, 23 decembrie 2010

TAXI

Trupa TAXI a inceput la initiativa lui Dan si a lui Adrian, care la vremea aceea cantau intr-o fomatie numita "Altceva". Urmatorul care s-a alaturat proiectului a fost George, un vechi cunoscut. Le mai lipsea doar un tobosar. In urma auditiilor ce au urmat alesul a fost Lucian.

Numele TAXI, l-a gasit Dan. Astfel pe data de 13 martie 1999 se poate spune ca s-au nascut ca trupa. Baietii n-au pierdut timpul si in aceeasi luna au lansat piesa "N-ajung la ele". Din pacate piesa n-a prins. Dar ei nu s-au dat batuti si au revenit cu "Criogenia salveaza Romania" despre care nici nu trebuie sa mai spunem ceva.

Ca o confirmare a succesului lor a venit nominalizarea la Festivalul National de Muzica Usoara "Mamaia", 1999. Primul lor material discografic nu a intarziat sa apara, astfel ca in noiembrie lanseaza "Jumatate de album". De asemenea in 1999 a aparut si primul lor videoclip "Criogenia salveaza Romania".

In februarie 2000, cei patru au castigat preselectia pentru Eurovision cu melodia Luna ("The Moon" in limba engleza). In luna martie, se lanseaza alte doua melodii de success, "Doi zero zero zero" si "Jumatatea mea".

In iulie, pe 21, TAXI a lansat primul album "intreg" de pana atunci, "Trag un claxon". Odata cu acesta apare si al doilea videoclip, "Trag un claxon". Urmatorul material a fost "Comunitaru", care s-a bucurat de acelasi succes. La mijlocul verii a aparut al doilea album, intitulat "Americanofonia".

In tot aceast timp, trupa TAXI a fost constanta in ceea ce priveste stilul, declarand ca nu cred in schimbari de stil. Cu toate acestea, intrebati fiind ce fel de rock canta, au raspuns "Chiar nu stim. Si noi vrem sa stim asta. Abia asteptam sa fim incadrati undeva. Sa intram in randul lumii".

DAN TEODORESCU
Zodie: pesti; Defecte: probabil mai multe decat cele pe care le constientizez; Adora: femeile si universul lor; Detesta: trufia; Descriere in trei cuvinte: un baiat simplu; Hobby-uri: decoratiuni avand la baza culoarea portocalie; Ce-si doreste: jumatatea "Cred in ceea ce fac. Daca mai gresesc, iertati-ma!"

ADRIAN BORTUN
Zodie: leu; Defecte: destule; Adora: soarele; Detesta: meschinaria; Descriere in trei cuvinte: lumina, furtuna, etc.; Hobby-uri: computerul; Ce-si doreste: armonie sufleteasca si "sa ma destept odata". "Se zice ca omul munceste pentru a-si crea timp liber. Eu sunt tare norocos sa muncesc in ceea ce-mi place sa fac in timpul liber."

GEORGE PATRANOIU
Zodie: leu; Defecte: pai, cam sunt...; Adora: formula 1, Diablo II, o fata (stiti...), si categoric muzica; Detesta: chestiile rele in general; Descriere in trei cuvinte: un pitic chitarist; Hobby-uri: computerele; Ce-si doreste: sa fie bine pentru toti. "Sper sa nu fi exagerat cu ceva" .

LUCIAN CIOARGA
Zodie: berbec; Defecte: egoismul; Adora: tot ce-i frumos; Detesta: tot ce-i urat; Descriere in trei cuvinte: barbat, normal, normal; Hobby-uri: sportul; Ce-si doreste: o viata fericita alaturi de familie si formatie.

O-ZONE

Dupa lansarea in Republica Moldova, Dan, Arsenie si Radu au pornit in 2002 la cucerirea pietei din Romania. Inarmati cu un demo profesionist (Videoclip pe cd si caseta video, piese pe cd, poze, poster) au desins pe plaiurile dambovitene si au "atacat" casele de discuri majore.

Raspunsul rapid venit din partea Media Services a facut ca din 2002 O-Zone sa se alature portofoliului de artisti ai label-ului Cat Music. Albumul fiind aproape in intregime inregistrat, a durat foarte putin pana cand cei trei s-au vazut lansati.

Materialul muzical a primit numele de "Number 1" si a fost promovat de single-ul si videoclipul "Numai tu". O mentiune speciala pentru videoclipul acestei piese, realizat in intregime la Chisinau, el totalizand peste 6 luni de munca. Succesul piesei "Numai tu" a fost consolidat cu urmatoarele single-uri: "Sarbatoarea noptilor de vara" si "Dar unde esti"!

Consacracrea finala si definitiva a venit insa in toamna/iarna anului 2002 cand piesa "Despre tine" a transformat trupa O-Zone intr-o adevarata "manie" pentru toate radio-urile si televiziunile de la noi, precum si pentru zecile de mii de fani ai trupei.

Single-ul a ajuns instantaneu pe cea mai inalta pozitie a clasamentelor muzicale din Romania, culminand cu ocuparea locului intai in clasamentul national "Romanian Top 100 Singles Chart". Titlul albumului "Number 1" a capatat sens!

In varianta reeditata, continand piesa "Despre tine" si un alt single "V.I.P",albumul O-Zone este cel mai bine vandut produs al inceputului de an 2003 in Romania.

Dupa ce au cunoscut un succes fulminant si in Europa in 2003-2004, gratie cantecului "Dragostea din tei", cei trei baieti s-au despartit, nu fara scandal.

IRIS

Povestea formatie IRIS a inceput in 1977, grupul evoluand in formula Nutu Olteanu, Emil Lechiteanu, Nelu Dumitrescu. De-a lungul timpului, componenta formatiei a suferit schimbari, prin trupa perindandu-se Lucian Chivu, Sorin Chifiriuc, Florin Ochescu, Marty Popescu sau Adrian Ilie.

Intr-o activitate de aproape 23 de ani, IRIS s-a impus drept cel mai solid nume al rockului romanesc. La inceputul anilor '80, tandemul Cristi Minculescu-Nelu Dumitrescu, care a rezistat pana azi, canta impreuna cu Nutu Olteanu (chitara), Florin Ochescu (chitara) si Marty Popescu (ch. bas). Impreuna au realizat un excelent album de debut, din care, majoritatea pieselor au intrat in istoria rockului romanesc: DOAR PENTRU VOI, TRENUL FARA NAS(versuri A. Paunescu), PE APE, CEI CE VOR FI (versuri M. Dinescu), IRIS.

In 1987 apare IRIS II cu o extraordinar de indrazneata coperta, pe acele vremuri, ce-l reprezenta pe unul din idolii lui Cristi, Angus Young, in actiune. Pe atunci, IRIS insemna, pe langa Cristi si Nelutu, Mihai Alexandru (ch. solo, vocal), Valter Popa (chitara solo), Doru "Boro" Borobeica (ch. bas). de pe acest album sunt de remarcat: STRADA TA, IN PARC, ZI SI NOAPTE.

Un an mai tarziu IRIS realizeaza cel de-al treilea album, intitulat NU TE OPRI, inregistrat in aceeasi componenta ca si IRIS II. Discul contine opt piese, dintre care se detaseaza FLOARE DE IRIS, UITA TOT CE-A FOST, EU SI CU TINE, PLOAIA DE VISE.

In zilele fierbinti din decembrie 1989-ianuarie 200, IRIS inregistra in studioul Tomis, IRIS IV, fara Mihai Alexandru, dar cu Cristi, Nutu, Boro si Valter. Si acest album contine piese care au devenit hituri, precum: DE CE OARE AI PLECAT?, VINO IAR, ROCK AND ROLL, CINE MA STRIGA IN NOAPTE?.

In 1992, la concertul aniversar IRIS 15 ANI, la Sala Polivalenta din Bucuresti au asistat 10.000 de spectatori, 2000 ramanand fara bilete. Aceasta contituie un record de audienta pentru un grup romanesc, neegalat pana in prezent. In acelasi an,in cadrul festivalului de la cannes, IRIS ocupa locul II la sectiunea rock si ii este consacrat un reportaj ce a fost difuzat pe celebrul post MTV.

Al cincilea album, intitulat 1993 este realizat in accceasi alcatuire ca si IRIS IV, dar cu inca un chitarist, talentatul Dan Alex Sarbu, care, catva timp mai tarziu se va pierde undeva prin Italia. Acest disc contine trei dedicatii: HARLEY DAVIDSON (pentru Marco), VALURI (dedicata lui Adrian Ilie), IRIS NU PLECA (dedicatie pentru Roberta), precum si alte piese ca PENTRU FANI, COMBOY, SUFLETE DE GHEATA. IRIS concerteaza in Italia si in cadrul turneului gigant Malboro, in marile orase din Romania.In iulie 1996, la initiativa lui Dorian Ciubuc, IRIS semneaza cu Polygram un contract pe 6 ani. In acesti ani IRIS trebuie s inregistraze 6 albume pe care Zone Records le va dsitribui atat in tara, cat si in strainatate. Primul disc la PolyGram (al saselea din cariera)a fost lansat pe 22 noiembrie si, in premiera pentru un grup romanesc de rock, albumul LUNA PLINA a fost lansat pe Internet. LUNA PLINA, inregistrat in studioul CMMC si masterizat la Q-Bic Sound studio, contine 13 piese ditre care 12 sunt in limba romana si uan in limba engeleza (DON'T BELIVE A WORD-preluare Thinn Lizzy). Cu certitudine, acesta este cel mai bun disc IRIS (de pana atunci), aclitatea sunetului si graficii fiind de nivel international. Dintre piesele albumului sunt de remarcat: SOMN BIZAR, SA NU CREZI NIMIC, VIS PIERDUT, NU VOR SA MEARGA PE SARMA.

In octombrie 1998 este lansat MIRAGE, un album caracterizat prin unitatea pieselor, cat si prin orchestratiile excelente. Formula este aceeasi, apare insa Mihai Godoroja, in calitate de co-autor al pieselor. Piesele de rezistenta de pe acest album sunt ORANGE, MADRIGAL, SUN RA.

Pe 17 octombrie 1997, IRIS a aniversat 20 de ani de existenta, în cadrul unui concert organizat la Sala Polivalenta din Bucuresti. La spectacolul aniversar au participat membrii actuali ai formatiei - Cristi Minculescu, Doru Borobeica, Valter Popa si Ionel Dumitrescu - precum si membrii fondatori - Nutu Olteanu, Emil Lechinteanu si Sorin Chifiriuc. Timp de aproape doua ore si jumatate, cei peste cinci mii de spectatori prezenti în sala au putut asculta prima piesa a grupului, intitulata Corabia cu pînze si melodii mai recente ca Floare de Iris, Calatorul, Trenul fara nas, Speranta, De ce oare ai plecat?, Sa nu crezi nimic, Baby, Baby.

La cateva saptamani dupa concert apare albumul 20 DE ANI. Materialul contine 13 piese, selectate din repertoriul concertului aniversar "Iris - 20 de ani", care a avut loc pe 17 octombrie 1997, la Sala Polivalenta din Capitala. Acestea sînt: Pamîntul îl cuprind, Calatorul, Trenul fara nas, Speranta, Iris, nu pleca, Pe ape, Mirage (piesa foarte recentă), Cine ma striga în noapte, Valuri, Floare de iris, Tot zbor, Baby, Somn bizar. Înregistrarile pieselor cîntate de invitatii speciali în concert Sorin Chifiriuc, Nutu Olteanu si Emil Lechinteanu - nu au fost incluse pe "Iris - 20 de ani", ele urmînd sa faca parte, eventual, dintr-o viitoare editare discografica.

In 2000 se organizeaza probabil cel mai mare concert al unei trupe romanesti, mega-turneul ATHENAEUM impreuna cu albumul cu acelasi nume. Doi ani mai tarziu se lanseaza primul DVD al unei trupe romanesti, Digital Athenaeum, care contine reprezentatia de la Bucuresti a turneului Athenaeum, precum si o istorie ilustrata a trupei.

2001
turneu în tara cu proiectul ‘IRIS ATHENAEUM’ – acelasi spectacol de anvergura, unde fan-ii trupei, din diferite orase, au putut sa traiasca aceeasi bucurie ca cei din Bucuresti;
publicarea primului DVD din România - ‘DIGITAL ATHENAEUM’;

2002
(iunie) este lansat maxi– single-ul ‘Da, da, eu stiu!’;
video clip al piesei ‘Da, da, eu stiu!’;
(august) se înregistreaza, împreuna cu doi dintre membrii trupei URIAH HEEP – o trupa ce reprezinta o legenda a rock-ului universal, Mick Box – chitara si Bernie Shaw - vocal, piesa ‘Lady in Black’ (‘Doamna în negru’);
(septembrie) este publicat albumul ‘MATASE ALBA’, cel de-al noualea compact disc al trupei, o ‘matase alba’ ce învaluie în puritate si adevar toti cei 25 de ani de activitate;
‘(...) Un format nou si un limbaj vizual evoluat, mascând metaforic numele albumului într-o prezentare duala; ‘MATASE ALBA’ este reprezentat atât clasic, ca materie prima în mâna croitorului, cât si simbolic, sub aspectul unei lupte a modelului feminin cu propria imagine.’ (Razvan I.)
video clip, împreuna cu Mick Box si Bernie Shaw, al piesei ‘Lady in Black’;
(27 septembrie) concertul aniversar ‘IRIS - 25 de ani’, pe Aeropeortul Baneasa, cu participarea extraordinara a grupului URIAH HEEP.

2003
este anul unei noi premiere discografice, pentru un artist din România – cvadruplul album ‘Iris 4Motion’, un proiect inedit si ambitios, alcatuit din 4 albume solo, ale fiecarui membru al trupei, proiect în care au fost implicati si artisti invitati si care a demonstrat, înca o data, ca Iris are resurse serioase de inspiratie si o mare deschidere catre nou si deosebit.

2005 marcheaza aparitia celui de-al 14-lea album al grupului – Iris Maxima, un omagiu adus de catre formatie suporterilor sai, o analogie între lumea sportului si cea a muzicii, între viata de sportiv si cea de artist, sintetizata în 13 cântece noi.

(randurile care urmeaza reprezinta o parere personala) Dupa aceste reusite, trupa intra intr-o nemeritata si fortata mediocritate. Albumele care vor urma sunt din ce in ce mai slabe, concertul aniversar IRIS25 si albumele Matase Alba si 4Motion nu mai prezinta aceeasi trupa care canta la un moment dat Pe Ape sau Trenul fara Nas. Varsta si contractul cu ZoneRecords isi spun cuvantul.

CORGO

In toamna anului 1985 lua fiinta la Timisoara trupa Cargo din initiativa celui ce reprezinta pilonul si sufletul formatiei, Adrian Barar.

Prima componenta a fost: Carol Bleich - baterie, Octavian Iepan - chitara, Tibi Gajdo - chitara bass, Dinel Tollea - clape, Nae Ionel Tarnotzi (ex-Progresiv TM / Pro Musica) - voce si, bineinteles, Adrian Barar - chitara.

In aceasta perioada a fost compusa piesa instrumentala Portile de Fier precum si cantecele Fotografia, Dincolo de oglinda, Ninge si Inchis - Caz de boala, piese care nu au fost inregistrate niciodata.

Insa Carol Bleich a hotarat ca este mai bine sa-si incerce norocul peste hotare si astfel la tobe a venit Peter Kocsef (ex-Progresiv TM). La bass, in locul lui Tibi Gajdo, a venit Tibi Bako, iar Adrian Barar canta si la voce si la chitara. Dupa putin timp solist vocal a fost adus Leo Iorga. Cargo a inceput sa cante prin tara.

Ajutati de Socaciu, Cargo au inregistrat piesa Brigadierii in studio, la Radio Romania. Tot atunci au inregistrat si Buletin de stiri. In 1988 au cantat la Costinesti, insa la Teatrul de Vara s-a petrecut o scena in urma careia autoritatile le-au interzis sa mai concerteze pana la sfarsitul sezonului.

In toamna aceluiasi an, cei din trupa Compact aveau un turneu in U.R.S.S., iar solistul lor era indisponibil, astfel ca l-au imprumutat pe Leo Iorga. Cum interdictia expirase, Cargo au fost si ei cooptati intr-un turneu prin tara, vocalist folosindu-l pe Mircea Nedelcu. Compact s-au intors in tara, dar Leo Iorga nu s-a mai intors la Cargo.

Reintorsi la Timisoara, Cargo au organizat un concurs pentru postul de vocalist. Astfel a fost descoperit Ovidiu Ioncu, poreclit "Kempes" datorita frizurii asemanatoare cu a fotbalistului Mario Kempes cat si indemanarii intr-ale fotbalului.

Acesta venea de la o trupa mica din Arad, Capricorn. In vara anului 1989 au urmat concerte in Costinesti. Acolo Dinel Tollea a compus piesa Doi prieteni, Adrian Barar a scris Ana si impreuna cu Raul Dudnic - care avea sa li se alature - au compus 1989, un cantec ce avea sa prevesteasca evenimentele din decembrie.

In 1990 au fost o perioada plecati in Yugoslavia, apoi la Timisoara au concertat alaturi de doua puternice trupe sarbesti, Riblja Corba si Bajaga i Instructori. Dupa aceea a urmat un turneu prin Franta. Cu Raul Dudnic (ex - ABRA) la bass si Adrian Popescu (ex - Metamorf) la chitara-armonie au inregistrat in studiourile franceze o mare parte din materialul muzical ce urma sa devina primul lor disc.

Gazdele au editat un disc single continand piesele "Ana" si "Doi prieteni". In locul lui Kocsef la baterie a fost adus aradeanul Octavian Pilan de la trupa Pacific. In 1991 au concertat la Festivalul Rock Povestiri din gara de la Bucuresti, festival de la care au fost nelipsiti pana in 1995.

In 1992 au lansat primul album, "Povestiri din gara". Tot atunci au inceput colaborarea cu Ramon Radosav, care canta la vioara in spectacolele lor. Dinel Tollea a plecat si s-a stabilit in Elvetia, iar dupa scurt timp la clape a venit Cristian Pup.
Destin

In luna mai a anului 1995 a aparut al doilea album Cargo, editat si pe CD, denumit "Destin". Ghinionul a lovit din nou trupa; la putin timp dupa lansarea albumului, intr-o seara ploioasa, Kempes a avut un accident grav cu motocicleta. Dupa o evolutie atat de spectaculoasa, iata ca acum solistul trupei se zbatea intre viata si moarte.

Insa moartea, intocmai ca in piesa "Destin", a fost invinsa. A urmat apoi un extraordinar concert in semn de solidaritate ce a avut loc la Sala Polivalenta in care alaturi de Cargo au cantat Mircea Nedelcu, Berti Barbera, Leo Gherasim, Zsolt Gaspar, Adrian Igrisan, Vali Sterian, Iris, Weinberger, Tiberiu Bitte si altii.

Dupa acest concert, Adrian Igrisan (ex-RIFF) a ramas la Cargo si a ocupat locul de chitarist-armonie, cantand si cu vocea, singur sau alaturi de Kempes. Abia prin toamna Kempes a reusit sa cante doua piese la Festivalul Rock '95. Tot cam pe atunci au inregistrat doua piese unplugged, "Batacanda" si "Clasa muncitoare", incluse mai apoi pe compilatia "Unplugged Romania".

Fiindca se apropiau sarbatorile de iarna, Cargo au compus doua colinde, "Lui" si "Capra", care au facut parte din compilatia "Darul Magilor".

In 1997 impreuna cu trupa de hip-hop R.A.C.L.A. vor compune piesa "Anarhia", un mixaj de rock si hip-hop foarte bine realizat. In vara aceluiasi an, la Costinesti, vor participa la un concert maraton.

Din nefericire, in aceeasi perioada, la Neptun, se stingea din viata, incercand sa-si salveze fiul de la innec, Dinel Tollea. La sfarsitul anului, basistul lor, Ramon Radosav, care se alaturase trupei in '93, a plecat in America, locul lui fiind ocupat de Alin Achim (ex-Amala).

In 1998, de Sanziene, vor lansa albumul "Ziua vrajitoarelor" si o brosura intitulata "Jurnal de bord" cu textele tuturor cantecelor si biografia oficiala a trupei. Noua casa de discuri cu care au incheiat contract, Media Pro Music Bucuresti, va reedita toate albumele Cargo atat pe caseta cat si pe CD, din acel moment trupa fiind nelipsita de la concertele realizate sub egida concernului Media Pro.

Recunoscandu-li-se meritele, la prima editie a Premiilor Muzicale Ballantine's (de altfel si singura organizata) au fost nominalizati la trei categorii: trupa rock a anului, cantecul anului (Ziua Vrajitoarelor) si solistul anului.

1999 va aduce, printre alte concerte sustinute pe litoral, si reintalnirea cu publicul timisorean, dupa o lunga absenta, cu prilejul Festivalului Vinului Timisoara 1999. A fost un moment emotionant, reactia publicului luandu-i putin prin surprindere pe membrii formatiei, fiind cea mai bine primita trupa din programul ce s-a intins pe parcursul a trei zile, program in care au mai evoluat si alte trupe consacrate pe scena muzicala romaneasca.

Cu prilejul acestui concert a fost prezentata in premiera si o piesa ce va fi inclusa pe albumul ce va aparea in 2001, intitulata "Cine esti tu". Tot din acel an au fost nelipsiti de la Festivalul Berii Kaiser Arad. Daca doriti sa aflati si alte aspecte inedite din viata trupei puteti consulta Jurnalul de bord.

In 2000, pe langa Festivalul Berii Kaiser Arad si concerte organizate de Media Pro, una din cele mai rasunatoare prezente a fost cea de la Festivalul Berii Timisoara 2000. Tot in 2000, in 12 noiembrie, a avut loc in clubul The Note din Timisoara un concert cu prilejul caruia au fost prezentate publicului timisorean piesele "Mama" si "Baga-ti mintile-n cap".

De mentionat este si faptul ca in cadrul concertului, ce a durat aproape 150 de minute (fiind bisati de doua ori), au cantat si piesa "Astazi si maine", balada foarte rar cantata in concerte.
In 10 decembrie 2000, cu prilejul DeFest - 33 de zile de serbari timisorene, Cargo isi lanseaza noul maxi-single intitulat "Baga-ti mintile-n cap" si "Colinde 2000", sub egida casei de discuri Media Pro Music.

In 15 decembrie 2000 are loc lansarea oficiala si la Bucuresti. Noaptea de Revelion si-au petrecut-o in orasul florilor, participand la concertul sfarsitului de mileniu.

Pe 30 iulie 2001, dupa concertul de la Festivalul Motociclistilor de la Sibiu, chitaristul Adrian Igrisan cade de pe motocicleta, fracturandu-si piciorul si fiind indisponibil cateva luni. Dupa recuperarea partiala, el concerteaza in continuare cu piciorul incomplet refacut, deoarece necesita o complicata operatie care nu se poate efectua in Romania. Urmeaza o perioada in care va concerta stand pe scaun.

In urmatorii 2 ani, trupa strabate tara in lung si-n lat, concertand in toate cluburile in care sunt primiti. Bucurestiul ii adopta si apare zvonul ca trupa se va muta in Capitala in cursul anului 2002, dar acest lucru nu s-a intamplat.

Verile le petrec pe litoral, concerteaza la cele 2 Festivaluri ale Motociclistilor organizate langa Bucuresti (de aici apare ideea piesei "Calare pe motoare" ce va fi inclusa pe viitorul album). In primavara lui 2003 in Backstage se prezinta 2 piese noi "Fraiere, fraiere" si "In gat sa ti-o proptesc", piese ce sunt primite cu retinere de public, datorita versurilor mult prea "pop".

Destinul loveste inca o data, Ovidiu Ioncu "Kempes" pleaca in Australia alaturi de sotie, lasand in urma o trupa si o mare indurerata de fani. Adrian Igrisan paseste in lumina reflectoarelor, ocupand postul de vocalist/chitarist. Desi primit cu raceala si adesea comparat cu Kempes, "Baciul" a fost capabil sa schimbe parerea fanilor despre calitatile lui vocale.

Dupa 5 ani, pe 5 decembrie 2003 se lanseaza albumul cu numarul 4, "Spiritus Sanctus", sarbatorit cu un concert cu sala plina la Palatul Copiilor, unde mai mult de jumatate din fanii veniti vor ramane pe afara, din cauza aglomeratiei.

Publicul primeste foarte bine noul album, videoclipul piesei "Daca ploaia s-ar opri" fiind difuzat frecvent pe posturile muzicale.

In 2005 recidiveaza din nou, obtinand inca o data premiul pentru cea mai buna trupa rock la MTV Romanian Music Awards. Tot in acelasi an primesc Discul de Aur pentru vanzarile albumului "Spiritus Sanctus".