luni, 20 decembrie 2010

NICO

In urma cu 40 de ani, la Ploiesti, s-a nascut Nicoleta Matei, mai cunoscuta sub numele de scena Nico.

Prima aparitie oficiala pe scena a avut loc la "Cantarea Romaniei", cand avea 17 ani. Si nu numai ca a reusit sa cante in fata unui public numeros, dar a luat si premiul I, cu piesa "Fara iubirea ta".

Cam tot atunci a si inceput sa lucreze: seara canta intr-un restaurant, iar noaptea intra in tura la Combinatul Petrochimic Teleajen, unde era operatoare petrochimista.
NICO

In 1990 a absolvit "Scoala Populara de Arta" si din 1996 a participat la diverse concursuri obtinand numeroase premii. In 1993, a plecat cu un contract de sapte luni in China, unde a cantat intr-un club de noapte care avea un program foarte variat, ce cuprindea atat artisti locali, cat si cantareti europeni.

In 2003 a luat premiul II la Festivalul International "Cerbul de aur", de la Brasov. In 2008, a reprezentat Romania, alaturi de Vlad Mirita, la Eurovision.

La 38 de ani si-a dat Bacalaureatul, la Colegiul Economic Virgil Madgearu, din Ploiesti. Ca sa atraga cat mai putin atentia, cantareata a venit deghizata la examene ascunzandu-si fata in spatele unor ochelari de soare.

Este casatorita cu Laurentiu Matei si are o fiica, Alexandra, care implineste anul acesta 20 de ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu