luni, 20 decembrie 2010

Mihai Traistariu

A inceput sa cante la pian de la 7 ani , sub indrumarea parintilor...mai exact , o data cu intrarea la scoala , cand acestia i-au cumparat un pian alb.
A studiat 10 ani pianul cu profesor particular.
Parintii lui , tatal pictor , iar mama medic , si-au dorit ca toti cei 4 copii ai lor sa urmeze, pe langa ce-si doresc ei , si cursuri de pictura si muzica.
...lucru foarte indreptatit , avand in vedere ca tatal lui a fost un foarte valoros si apreciat pictor in Piatra-Neamt,cu numeroase expozitii si participari la seminarii internationale , iar mama lui Mihai a participat in tinerete la Festivalul National " STEAUA FARA NUME ", incercand din rasputeri sa-si faca un nume in lumea muzicala.Norocul ,insa , nu i-a suras si a luat drumul medicinei.
Asadar , dorinta parintilor de a le da posibilitatea copiilor sa-si descopere inclinatia artistica , s-a concretizat inca din frageda copilarie.Fiecare din copii a studiat pictura si cate un instrument.
Astfel , Mihai , cel mai mic dintre cei 4 frati , a urmat cursuri de pian , fratele mijlociu ,Vasile , a studiat tot pianul , fratele cel mare , Constantin , a studiat trompeta,chitara si muzicuta , iar sora lor, Geanina, cea mai mare dintre frati , a studiat vioara.
Dintre toti , doar Mihai si Vasile au urmat o cariera artistica , ceilalti doi descoperindu-si fiecare , veleitati pentru alte profesii:sora lui ,Geanina , a devenit profesoara de matematica , iar acum preda la un liceu in Iasi , iar fratele cel mai mare ,Constantin , a terminat Facultatea de electronica la Iasi ,actualmente ocupandu-se de o afacere proprie.
Fratele mijlociu , Vasile, a absolvit Facultatea de Arte Plastice si Design la Iasi , iar in acest moment e un foarte apreciat pictor in Piatra Neamt si , de asemenea , profesor de desen.
Mihai a ales cariera muzicala.
Dar , asa cum se spune ca ce ti-e dat , in stele ti-e scris , parca la fel s-a intamplat si cu Mihai.
Desi a studiat pianul atata timp , Mihai recunoaste ca a simtit intotdeauna ca vrea altceva.Prin clasele a VII-a si a VIII-a si-a dorit sa ajunga profesor de matematica , ca sora lui.Asta pana la liceu , cand , subit, in clasa a IX-a , a descoperit fizica si a inceput sa-si contureze un alt vis.Vroia sa devina "ozenolog"(OZN),cosmonaut sau astronom.Vroia sa calatoreasca prin cosmos, sa comunice cu extraterestrii , sa descopere invizibilitatea , sa ia contactul cu alte lumi paralele...intr-un cuvant , tot ce-l fascina in acel moment.
In clasa a X-a incepe in paralel cursuri de teatru cu actorul Dan Borcea , pe-atunci director al Teatrului Tineretului din Piatra Neamt.
Acest capitol din viata il schimba radical pe Mihai , invatandu-l sa se deschida mai usor in fata oamenilor , sa comunice cu usurinta cu orice gen de persoana, sa se cunoasca mai bine pe el insusi.
In tot acest scurt timp , Mihai a evoluat foarte mult , a renuntat la o multime de prejudecati , a devenit mult mai sociabil si mai plin de viata.
In vacanta de vara dintre clasele a X-a si a XI-a, la o emisiune de radio , Mihai a auzit ceva ce avea sa-i schimbe ulterior viata.
Dupa ce s-a auzit cantecul "Without you" , al celebrei Mariah Carey , D.J.- ul a citit dintr-o sursa pe care o avea in documentare un scurt material despre cantareata.O singura fraza , insa, din acest material l-a pus pe ganduri pe Mihai."Recunosc , spune Mihai , ca ce am auzit atunci mi-a marcat si schimbat complet viata.Fraza suna cam asa:Mariah Carey este singura cantareata din lume al carui ambitus vocal ocupa 5 octave.Vocea ei poate canta 3 octave in clar si 2 in falset.Ea detine recordul in lume in acest moment.
Pe intelesul tuturor , cantareata putea cuprinde cu vocea sa de la cea mai grava nota , pana la cea mai inalta , nu mai mult nici mai putin de 5 octave.
Atat de tare m-a obsedat ambitusul ei vocal , incat am cautat informatii despre ea sa vad daca s-a nascut cu aceste caliati vocale , daca a studiat , cu cine a studiat etc...
Cum sunt un tip foarte ambitios am inceput si eu sa vad daca pot sa-i ating performantele vocale.Intr-o buna zi m-am apucat sa vad daca sunt in stare sa cant o melodie cap-coada din repertoriul ei si am reusit.Din acea zi nu m-am mai lasat de cantat .Mi-am facut rost de casete,cd-uri,de casetofon si am inceput sa-mi lucrez zilnic vocea.
Parca innebunisem de tot.
Ajunsesem , dupa un an , sa cant 7-8 ore pe zi , iar in vacante chiar 10-12-15 ore.Mai exact de la 9 dimineata pana la culcare.
Fanatismul meu a atins in acea perioada cote maxime.Vroiam sa devin actor , dar,de fapt, cantam de dimineata pana seara.
Faceam cursuri de teatru ca sa intru la Academia de teatru , dar veneam acasa si m-apucam de cantat.
Ma intreb si-n ziua de azi de ce cantam atat de mult cand eu eram hotarat sa intru la teatru.Pentru mine ramane un mister.Facem uneori fapte pe care nu ni le explicam niciodata, iar ele ne pot schimba viata.
Destinul a facut sa nu intru la teatru , asa incat , pentru ca eram foarte bine pregatit la matematica( fusesem olimpic) , am dat imediat examen la Facultatea de Informatica Iasi si am intrat printre primii.Am evitat astfel sa stau vreun an acasa.
Dar ma obseda in continuare muzica".

Odata ajuns in Iasi , Mihai s-a inscris la cursul de canto de la Casa de Cultura Studenteasca, curs tinut de compozitorul si profesorul de jazz la Conservatorul din Iasi , Romeo Cosma.
Dupa numai 2 luni a participat la primul lui festival national : "Florentin Delmar " de la Focsani.
A cantat 2 cantece : " Say something " a lui Laurentiu Cazan si " Viata mea " , compusa de Romeo Cosma.A ridicat sala in picioare si juriul , avandu-l ca presedinte pe Horia Moculescu , i-a acordat premiul al 2-lea.Era prima urcare pe scena si ,in acelasi timp , un mare succes.
Din acel moment, timp de doi ani , Mihai a castigat alte 18 premii la diverse festivaluri nationale, obtinand de 7 ori Marele Premiu.
In 1998 Mihai castiga premiul al 2-lea la Festivalul Mamaia , la sectiunea interpretare.Aici , inca de la repetitii , Mihai se face remarcat de diversi impresari, producatori,, compozitori.
La una din repetitii Costi Ionita il remarca pe Mihai si-l solicita sa faca o trupa cu care sa cucereasca Romania.
Asa a aparut Valahia.
Primul succes a venit in 2-3 luni si are un nume foarte cunoscut publicului larg :"Banii si fetele ".
In primavara acelui an , 1999 , a fost cea mai difuzata piesa la radio si la toate posturile de televiziune.A fost hitul care a stat in topuri timp de 5 luni.A fost piesa care l-a consacrat pe Mihai Traistariu, alaturi de Dorin Topala si Costi Ionita.
Acum apare primul album al trupei , intitulat "Valahia".
Trupa este invitata peste tot, pe la toate interviurile,pe la toate emisiunile.Succesul trupei este garantat.
In vara aceluiasi an , un al doilea hit al trupei avea sa sparga iar toate topurile de vanzari si audienta : " La mare , la soare ".
In aceasta piesa , Mihai si-a pus in valoare si vocea sa mult studiata ,asa incat melodia i-a adus si aprecieri din partea cunoscatorilor, care l-au asemuit deja la ambitus cu celebra Mariah Carey.
Festivalul Mamaia din '99 a insemnat pentru Valahia locul I la sectiunea slagare, cu melodia " Banii si fetele".
In noiembrie, la decernarea premiilor anuale pe '99, Mihai primeste premiul pentru cea mai buna voce masculina a anului, Valahia premiul pentru cea mai buna trupa dance a anului(nominalizati mai erau doar Andre si 3SE), iar melodia " La mare, la soare " primeste titlul de hitul anului.
Concertele "se tin lant" , Valahia e solicitata din toate partile.
In decembrie, insa, neintelegerile din trupa si dorinta lui Costi Ionita de a canta manele, creaza disensiuni si trupa ramane formata din 2 membri:Mihai Traistariu si Dorin Topala.
Costi imbratiseaza o cariera solo, pe care o continua si astazi.
Mihai si Dorin , putin derutati , isi dau seama ca singura lor sansa de a-si reveni cu succes pe scena muzicala e un hit.
Inainte de toate , insa, luna martie 2000 ii aduce din nou in centrul atentiei pe Mihai si Dorin la concursul Eurovision , finala nationala.
Aici , cantecul "Why " face furori , presa scrie ca trupa Valahia e favorita din acest an, dar ,asa cum se intampla mereu ,Valahia iese pe locul al II-lea ,dupa trupa Taxi care a plecat sa reprezinte Romania la Eurovision.
Publicul , presa , lumea muzicala incepe sa-i aprecieze si mai mult si se vorbeste de o revenire fantastica a trupei.
Toata lumea vorbeste ca Valahia merita sa castige Eurovisionul, se vorbeste de vocea lui Mihai.
Melodia " Why " este melodia care , pana in prezent , i-a pus cel mai bine in valoare calitatile vocale si tehnica lui Mihai.Apare cel de-al doilea album al trupei.
Vara lui 2000 aduce Valahiei un nou megasucces.
Hitul " Banana" e pe buzele tuturor si e declarat in diverse festivitati de premiere hitul verii ,respectiv hitul anului.
Festivalul Mamaia din 2000 aduce Valahiei locul al II -lea la sectiunea slagare cu hitul "M-am indragostit ".
Se vorbeste de un triunghi de forta al muzicii dance romanesti.E vorba de VALAHIA--ANDRE--3SE.In momentul respectiv erau cele mai apreciate,cele mai difuzate,cele mai mediatizate trupe romanesti.Intr-un cuvant :cele mai de succes.
In toamna lui 2000 , la premiile premiile anuale ale Industriei muzicale romanesti , Valahia se alege cu 5 nominalizari: pentru cea mai buna voce masculina(Mihai Traistariu),pentru cea mai buna trupa,pentru cel mai bun album ("Why"),pentru hitul anului("Banana") si pentru cel mai bun videoclip.
Castiga premiul pentru cel mai bun al anului("Why").
In momentul decernarii premiilor Mihai si Dorin se aflau in Paris , intr-un turneu de o luna prin Germania ,Franta,Austria,Belgia.
Era prima iesire a trupei Valahia peste granite, in afara de cele 9-10 concerte pe care le avusesera deja in Republica Moldova.
Anul se incheie cu un turneu electoral de 22 de zile prin toate orasele tarii.
Inceputul anului 2001 le aduce lui Mihai si Dorin doua noi premii la Festivalul National "Cantecul de dragoste", organizat in cadrul emisiunii " Arca Marinei".
Aici, Valahia primeste premiul "Arca Marinei" si premiul special al juriului , oferit de consulul onorific al Japoniei in Romania, dl.Kobayashi , membru al juriului.
Premiul special consta intr-o excursie de 12 zile in Japonia , avand asigurat avionul,cazarea,masa si 3 concerte speciale:unul pentru Ambasada romana din Tokio,unul pentru Scoala Speciala de copii superdotati "Asahi School ", din Kyoto si unul pentru celebra Universitate din Yokohama.
Aici Mihai si Dorin au cantat 4 cantece: unul in romaneste, doua in engleza si unul in japoneza, facut special pentru aceasta manifestare.
Anul 2001 e un an foarte bun pentru Valahia , cu un album nou, un videoclip nou si peste 500 de concerte.Piesa " Singur ", care are parte de un videoclip intra in toate topurile de radio.
In iulie, la Festivalul International " Cerbul de Aur ", 2001, Valahia castiga Premiul de popularitate.
In august, la Festivalul Mamaia , Valahia ocupa locul al III-lea la sectiunea slagare cu melodia " Singur ".
Sfarsitul de an le aduce din nou baietilor o sumedenie de premii si nominalizari.
In afara de premiile speciale ale unor reviste de prestigiu ale momentului , Mihai Traistariu e nominalizat din nou pentru cea mai buna voce masculina la Premiile anuale ale Industriei muzicale.
Anul se incheie cu un turneu in Germania de o luna si o saptamana, pentru comunitatile romanesti.
Anul 2002 debuteaza cu un album nou, " Te iubesc atat de mult " , un videoclip nou ,"Nu plange , iubito " si ,iarasi, cu concursul Eurovision.
In luna martie , Valahia se califica din nou in faza finala si ocupa locul al IV-lea, cu melodia "Mama".La televoting , publicul a avut un rol major , Valahia strangand 6300 de telefoane in vreme ce locul I , ocupat de melodia cantata de Monica Anghel si Marcel Pavel ,adunase 6500 de voturi.
Locul al III-lea avea de-abia 3000 de telefoane.
Din nou , Valahia fusese la un pas spre castigarea Eurovisionului.
In mai Mihai si Dorin pleaca din nou intr-un turneu in Germania si Belgia timp de o luna.
Acelasi an le aduce si un turneu prin tara tot de o luna de zile cu compania "Frutti Fresh " si , iarasi , o participare cu brio la Festivalul de la Mamaia.
In vara , Mihai Traistariu e solicitat sa participe singur la Festivalul International " Slaviansky Bazar " din Bielorusia.
Aici obtine 4 premii , printre care si premiul "Alla Pugaciova ", inmanat chiar de renumita solista rusoaica , prezenta la festival in calitate de presedinta a juriului.
Dupa o vara plina de concerte si emisiuni televizate , Valahia mai pleaca intr-un turneu de 10 zile prin tara , de data asta in scopuri caritabile (pentru copii orfani).
Anul se incheie cu filmarea unui nou videoclip, chiar la melodia de la Eurovision ,"Mama " si cu un album nou :"2002".
Incepand cu anul 2003 , dorinta lui Mihai de a canta singur se contureaza.
Totusi , succesul trupei nu-l lasa inca si , in plus, nu-si doreste sa strice prietenia cu Dorin.
Luna martie aduce Valahiei o noua participare la Eurovision.
Aici Mihai si Dorin ocupa locul al III-lea cu melodia "Friends are friends".
Din nou ,Valahia fusese la un pas de a castiga faza finala.
Dupa doua luni de concerte pe litoral , dupa filmarea unui nou clip , toamna ii gaseste pe Mihai si Dorin intr-un turneu de o luna si jumatate in Germania.
Tot acum , in octombrie , se lanseaza cel de-al VI-lea album al trupei , intitulat "Curcubeu ".
Primul single -- Sha-la-la(Mai stai).
In luna decembrie Mihai isi ia inima in dinti si se hotaraste sa-i spuna lui Dorin despre dorinta lui de a canta singur.
Desi momentul n-a fost unul usor pentru nici unul dintre ei ,Mihai si Dorin raman prieteni.
Anul 2004...
Mihai incepe sa-si compuna si sa inregistreze primele piese pentru albumul sau solo si munceste in studio zi de zi.
Luna martie il aduce din nou in prim plan pe Mihai Traistariu , de asta data in varianta solo, o data cu participarea pentru a IV-a oara la finala nationala Eurovision.
Incepand cu luna mai ,Mihai ,sustinut de impresarul sau neamt Udo Strauch , participa la 3 festivaluri internationale , unde castiga numeroase premii.
In mai , in Bulgaria , la Varna , Mihai castiga la Festivalul International "Discovery 2004" , un videoclip in valoare de 12.000 $.
In iulie , in Serbia,la Zrenjanin , Mihai castiga la Festivalul International " Sunflower " patru premii : Trofeul pentru cea mai buna voce, premiul al II-lea pentru cea mai buna melodie, premiul de popularitate si premiul de originalitate.
In august Mihai se intoarce din nou triumfator din Letonia , unde castiga, iarasi , Trofeul si un premiu special.
Pe 24 august 2004 Mihai semneaza contract cu Casa de Discuri ERA Business , licentiat E.M.I.
Fericit ca ii va avea "colegi" pe Kylie Minogue,Robbie Williams, Kelis si altii ,Mihai hotaraste ca e timpul sa arate tuturor adevarata lui personalitate , sa arate ca e un profesionist desavarsit, sa-si demonstreze ca poate canta ce vrea si cum vrea.
In septembrie ,Mihai Traistariu apare la Festivalul Mamaia , la sectiunea creatie, cu un nou look, un nou stil si o noua atitudine.

Presa il da drept favorit pentru Trofeul Mamaia..publicul si lumea muzicala la fel, insa, melodia "Cat de frumoasa esti " , compusa de Andrei Tudor , pe textul Andreei Andrei , ocupa locul al III-lea.

MIHAI A CASTIGAT SELECTIA NATIONALA SI VA REPREZENTA ROMANIA LA ATENA-EUROVISION 2006

Site oficial: http://www.mihai-traistariu.go.ro

Stiri:

- Romanian Eurovision Tour ajunge la Iasi

Pe data de 1 iunie 2008 Mihai Traistariu si-a deschis firma de taxi. Tot in aceasta perioada Mihai Traistariu le -a recomandat tuturor soferilor de la Mihai Taxi sa il sustina pe unul dintre colaboratorii sai in cursa pentru postul de presedinte al Consiliului Judetean Constanta si pe lista consilierilor locali si consilierilor judeteni.



In 2008, Mihai Traistariu a fost ales de catre Fundatia Discovery in frunte cu muzicianul Dono Tsvetkov sa prezideze juriul festivalului International `Discovery`, ajuns la a 17-a editie. Spectacolul concurs si Gala, transmise in direct pe televiziunea nationala bulgara, au avut loc sambata si duminica (17-18 mai ). Pe langa faptul ca a fost presedintele juriului, Mihai Traistariu a sustinut si un recital de 30 de minute, in seara Galei. In trecut, artistul roman a fost laureat al festivalului Discovery, el castigand un videoclip in valoare de 12.000 de dolari.

Cu ocazia deschiderii propriei firme de Taxi , Mihai Traistariu a organizat un concert la Mamaia, pe data de 7 iunie 2008. Spectacolul a fost in aer liber si a durat trei ore. In cadrul acestuia au urcat pe scena : Irina Loghin , Doru Octavian Dumitru, Laurentiu Cazan, Catalin Crisan, Costi Ionita, Marius Cristel-Marin, Cristina Bondoc ( finalista concursului Megastar ), violonista Alexandra Toader si, bineinteles, Mihai Traistariu. La concert, Mihai a organizat si o tombola cu premii. Angajatii lui Mihai Traistariu au impartit 10.500 de pliante si carti de vizita in cutiile postale din Constanta, cu care se putea, de asemenea, participa la tombola.

Intre 20-21 iunie 2008, Mihai Traistariu a fost invitat sa prezideze juriul Festivalului National de Muzica Usoara - "Camena" din Piatra Neamt. Pe 21 iunie a fost Gala Festivalului, in cadrul careia Mihai Traistariu a sustinut un recital de 30 de minute. Cu acest prilej, el a oferit pentru a 5-a oara "Premiul MIHAI TRAISTARIU".

Mihai Traistariu s-a logodit cu Ioana pe 25 iunie 2008, in Bulgaria, si i-a oferit inelul de logodna, achizitionat cu doar doua zile inainte de eveniment.

In luna noiembrie 2008 , toate tabloidele scriau despre presupusa relatie pe care Mihai Traistariu ar fi avut-o cu un barbat. Totul a pornit de la afirmatiile facute de un semi anonim, pe nume Tarky, care sustinea ca a avut o relatie speciala cu Mihai Traistariu. Bineinteles, toata lumea isi dadea cu parerea, dar majoritatea lumii a fost de partea lui Mihai, sustinand ca Tarky nu a cautat decat sa-si faca publicitate.

Pe 11 aprilie 2009 Mihai Traistariu a cantat in duet cu celebra C.C. Catch in cadrul concertului pe care artista olandeza l-a sustinut pe 11 aprilie pe scena Salii Palatului din Capitala.

11 mai 2009 Mihai Traistariu a participat recent la cel mai mare festival international din Cipru, numit `Cyprus's got talent`, potrivit unui comunicat de presa trimis de cantaret. Romanul nu s-a intors acasa cu niciun premiu pentru ca nu a participat la competitie ca si concurent, ci ca presedinte al juriului. Mai mult de atat, el a realizat un pictorial pentru revista OK, publicatie care a reusit sa-l stilizeze.

21 mai 2009, Mihai a lansat la la Neata cu Razvan si Dani, noul lui single `Puerto Rico`. Piesa va fi inclusa, alaturi de alte 17 melodii, pe albumul `Love Is`, al 10-lea din cariera.

Pe 9 decembrie 2009 Mihai Traistariu a fost protagonistul unui `pictorial` cel putin bizar, care il arata in compania unei domnisoare despre care se spune ca ar fi amanta lui. In ciuda promovarii agresive a acestei "dezvaluiri", Mihai Traistariu a lamurit lucrurile marti seara la emisiunea Agentul VIP de la Antena 2. Prezent in platoul emisiunii lui Cristi Brancu, Mihai a declarat ca domnisoara alaturi de care a fost pozat nu este o amanta, ci verisoara lui

11 decembrie 2009 `Hai in lumea mea` este numele noului single pe care il promoveaza Mihai Traistariu.

14 ianuarie 2010 Mihai Traistariu a decis sa nu se inscrie la selectia nationala pentru Eurovision 2010 chiar daca avea o piesa cantata impreuna cu trupa Biondo. Contactat telefonic de Bestmusic in cursul zilei de joi - ultima zi pentru depunerea pieselor - Mihai Traistariu a spus ca a decis sa nu participe anul acesta, urmand sa lucreze tot anul pentru editia de anul viitor.

15 ianuarie 2010 La numai o luna de la lansarea celui de-al 10-lea album din cariera, Mihai Traistariu a scos pe piata si primul "Best Of ". Albumul cuprinde 15 dintre cele mai cunoscute melodii ale cantaretului, intre care `Tornero`, `Cat de frumoasa esti`, `All the time` ft Nico, `Why` si `Ave Maria`. Ca bonus, materialul include un cover dupa piesa `Je t`aime`, compusa si cantata initial de o trupa rock si facuta celebra mai apoi de Lara Fabian.

Albumul `Best Of` a fost lansat pe data de 14 ianuarie si a putut fi achizitionat de la chioscurile de ziare, unde se vinde impreuna cu revista Felicia.

15 februarie 2010, Mihai Traistariu a lansat videoclipul piesei Je T’Aime, la Neata cu Razvan si Dani. Este vorba despre un cover dupa celebra balada interpretata de Lara Fabian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu