miercuri, 22 decembrie 2010

Anna Lesko

Anna Stepvania Lyzhcko mai cunoscută sub numele de scenă Anna Lesko, este o cântăreaţă, pictoriţă, textieră de origine etnică ucraineană din Republica Moldova. La vârsta de şaptesprezece ani ea a efectuat o vizită în România, unde a hotărât ulterior să se stabilească.

În anul 2000, artista a decis să se concentreze asupra unei cariere muzicale, cântând timp de aproximativ un an în compania formaţiei muzicale Direcţia 5. În 2002 a apărut şi primul material discografic de studio al artistei, Flăcări, ce conţine şi primul şlagăr al solistei — „Ard în flăcări” — care a rămas până astăzi unul dintre cele mai cunoscute cântece ale sale. La scurt timp a fost lansat un al doilea album, Inseparabili, care a devenit un succes comercial, solista fiind recompensată şi cu un disc de aur pentru vânzările înregistrate. Următoarele două discuri lansate — Pentru tine şi Ispita — au marcat o schimbare a stilului muzical abordat de interpretă şi au reprezentat o consolidare a carierei lui Lesko, lucru materializat prin şlagăre precum „Nu mai am timp”, „Lasă-mă să cred” sau „Anicyka Maya”.În anul 2010, artista şi-a lansat cel de-al cincilea material discografic, intitulat Jocul seducţiei, pentru care solista a lucrat cu o serie de compozitori diferiţi, el fiind precedat de două extrase pe single, „Balalaika” şi „In My Bedroom”.

În paralel cu activitatea de muziciană, Lesko a făcut o pasiune pentru pictură, fiind consiliată în această artă de personalităţi notabile, precum Sabin Bălaşa şi Mircea Novac, primul felicitând-o totodată pe interpretă pentru talentul său. O serie de creaţii ale sale au fost expuse în Muzeul Naţional de Artă al României.De asemenea, concomitent cu proiectele sale artistice, Lesko s-a implicat şi în campania umanitară 1001 România sau a fost distribuită într-o serie de spoturi televizate pentru diferite produse.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu